Cursuri actorie

Children-Performing-in-PlayActorul este vazut de majoritatea oamenilor ca un “alt fel” de om, iar in jurul acestuia s-au tesut tot felul de mituri, alimentate desigur de povestile Hollywood-iene. Oricine si-a dorit sau si-ar fi dorit, candva, cumva, sa intre in aceasta lume, considerata a fi una speciala… Pana la urma, chiar este o altfel de lume, cu toate ca nu in sensul in care o vad majoritatea. Specificul ei este, in realitate, faptul ca lumile pe care le poti descoperi cu fiecare noua provocare primita (adica fiecare rol), au posibilitati infinite. Iar de aici, posibilitati infinite de trairi, de senzatii si de “alte”… vieti.

Fie ca micutul tau isi doreste din toata inima sa intre in aceasta lume speciala, fie ca tu ca parinte doresti sa-i oferi o alta perspectiva asupra lucrurilor sau vrei pur si simplu sa-l ajuti sa se dezvolte armonios in societate, cursurile de actorie pe care noi le oferim pot fi exact lucrul de care copilul tau are nevoie.

Cursurile de actorie nu sunt doar niste ore in care ne jucam, dansam sau citim povesti pentru a ne ocupa timpul liber. Aici, copiii vor invata sa-si exprime personalitea (se lucreaza cu fiecare copil in parte), sa aiba o conduita in societate, sa poata vorbi corect, clar  si tare. De asemenea, vor invata cum sa-si dozeze emotiile si cum sa-si spuna punctul de vedere, fara a-i afecta pe cei din jur.

Din experienta, va putem asigura ca, dupa primele ore, copiii sunt  mult mai atenti la tot ce ii inconjoara, pot analiza ce e bine si ce nu pentru ei, vorbesc mult mai clar si raspicat, isi pot sustine opiniile si, in acelasi timp, pot sa respecte parererile celor din jur chiar daca nu sunt de acord cu acestea.

Iar daca micutul tau actor este talentat si isi doreste cu adevarat sa aprofundeze tainele acestei arte, il vom ajuta sa se afirme!

 

Ce presupun orele de actorie?

 

–          respiratie corecta;

–          dictitie;

–          miscare scenica;

–          jocuri de atentie si coordonare;

–          jocuri de improvizatie si imaginatie;

–          lucrul asupra personalitatii fiecarui copil;

–          relatia minte-corp;

–          relatia in scena;

 

Totodata, copiii vor invata:

 

–          sa tina un discurs in fata unui public;

–          sa citeasca si sa interpreteze clar si logic;

–          sa dea viata unui personaj;

–          sa sustina un spectacol in fata unui public.

 

Activitatea la orele de actorie se face treptat, pornind de la jocuri si exercitii simple, astfel incat in momentul in care va primi un text, copilului ii va fi deja mult mai usor sa-i inteleaga sensul si sa-l interpreteze. Datorita acestor activitati gradate, copiii vor obtine rezultate bune nu doar in cadrul cursul de actorie, dar si la scoala, unde vor deveni mult mai activi si nu le va mai fi teama sa raspunde la ore. De asemenea, vor capata o mult mai mare incredere in ei insisi, se vor integra mult mai usor in grupuri si vor invata cum sa-si organizeze timpul.

Fiecare copil care este la cursul de actorie ne devine apropiat, cei cu care lucram in prezent ne sunt adevarati prieteni. Am lucrat si lucram  si cu multi copii din familii social vulnerabile si chiar copii orfani. Ei gasesc inca un sprijin in orele de actorie si putem sa spune, dupa experienta lucrului cu ei, ca sunt mult mai bine vazuti la scoala si in societate. Fiecare copil este important pentru noi si dorim sa-l ajutam cat de mult se poate.

Comentariile nu sunt permise.

Loading...